Over mij

Kees van Dongen
Landschap- & Reisfotograaf

Over mij

Ik ben opgegroeid in Oost-Brabant, in Asten om precies te zijn. Mijn vader en moeder namen me al vroeg mee naar de natuur om vele wandelingen te maken. En dat heeft me een goede basis gegeven. In Zuid-Limburg, maar ook vlak bij mijn woonplaats. Rondom Asten is namelijk relatief veel natuur te vinden met elk zijn eigen karakter. Zo vinden we de Strabrechtse heide in Lierop, de Pan in Someren/Maarheeze, de Grootte Peel in Asten, De Mariapeel in Griendtsveen / Helenaveen. Maar ook in Limburg zijn fantastische natuurparken te vinden zoals bijvoorbeeld De Hamert in Wellerlooi en natuurlijk Zuid-Limburg en de Voerstreek in België (net onder het zuiden van Limburg). Ik ben in 1995 begonnen als webdesigner om na enige tijd dit als zelfstandige verder voort te zetten. Fotografie bleef altijd mijn grote hobby. Ik ben regelmatig in veel natuurparken te vinden en heb natuurlijk dan altijd mijn camera e.d. bij me.

Ik focus me ook op het onderwijzen van de basis-skills voor natuurfotografie en dan met name landschapsfotografie. Ik geef workshops op het gebied van landschapsfotografie en een-op-een workshops op het gebied van post-processing (nabewerking) in Photoshop van landschappen en retoucheren van portretten.

Mijn apparatuur

Ik fotografeer met Fuji X series. Ik gebruik momenteel de X-T3 en de X-T20 samen met verschillende lenzen, namelijk de 16mm F1.4,  10-24mm F4,  18-55mm F2.8-4, 27mm F2.8, 35mm F.1.4, 56mm F1.2, 50-140mm F2.8  en 100-400mm F4.5-5.6. Hiervoor heb ik 12 jaar met Nikon dSLRs en de daarbij behorende lenzen gewerkt. De laatste 6 jaar daarvan met de fullfame camera D800 van Nikon.

Ik gebruik voornamelijk Benro's neutrale dichtheidsfilters om het licht te regelen voor landschapswerk, samen met een Sirui koolstofvezel-statief. Nabewerking wordt gedaan met Photoshop CC, CaptureOne, Luminar en Nik plug-ins.

Volg me op Social Media
© Kees van Dongen - Alle rechten voorbehouden 2019 - Privacybeleid - Disclaimer - Website: Van Dongen Design