Shoot in De Pan

Shoot in De Pan
By Kees van Dongen , Thursday, 27 December 2018
At the end of December 2018 I went out with a fellow photographer who wanted to know more about the manual mode of his camera.

Mijn collega fotografeert namelijk meestal in de automatische stand. Op zich prima, de camera kiest de beste gemiddelde waarden om zo een zo best mogelijke foto te maken. Het nadeel van deze automatische instelling is dat de camera het licht meet met de opdracht om de foto een zo goed mogelijke kans van slagen te geven en kiest daarbij dus voor de beste gemiddelde waarden. Maar wat als je nu een foto wilt die wat donkerder moet zijn, of lichter, of je moet tegen het licht in fotograferen? Dan is het fijn als je de camera in de halfautomatische of manuele stand kunt zetten en de foto zo kunt maken zoals jij hem wilt hebben.

We hebben daarom gesproken over een belangrijk onderdeel in de fotografie namelijk het diafragma. Wat kun je er mee regelen en wat zijn de gevolgen van de aanpassing van het diafragma? Mijn collega is na deze middag met deze nieuwe info op pad gegaan om te zien of hij daar betere en mooiere foto's mee kan maken.

Follow a workshop

Would you also like to know more about editing photos or merging multiple photos? Then follow a workshop and discover how you can give your photos much more atmosphere and feeling.

I sign up!

About the author

  • Kees van Dongen

    Kees van Dongen

    Kees van Dongen is a landscape photographer based in Helmond in the Netherlands.
    He is involved in forest photography and gives workshops about photography and post-processing for photo editing.

Related Articles

Tags: Landscape, Landscape photography, Someren, The Netherlands, Winter
 

Leave a comment

You are commenting as guest.

Share me
Follow me
© 2021 Kees van Dongen - All rights reserved - Privacypolicy - Disclaimer - Website: Van Dongen Design