Fotoshoot Het Speulderbos

Garderen

Fotoshoot Het Speulderbos
Door Kees van Dongen , dinsdag, 30 april 2019
Al enige tijd was ik van plan om naar de Veluwe af te reizen om hier een aantal mooie foto's te kunnen maken. Voor mij wel een stukje rijden en dus dan maar besloten om een nachtje over te blijven om ook het morgenlicht te kunnen beleven. De weersvooruitzichten zijn goed dus op pad.

Aangekomen in Garderen op vrijdagmiddag rond de klok van 15.00 uur direct op verkenning uit. Uiteraard heb ik al veel huiswerk gedaan. Het zou jammer zijn om daar uren te moeten zoeken naar de mooie plekken, dan mis je net het licht. Dus meteen de omgeving van het hotel verkend en op naar Het Speulderbos wat mijn uiteindelijke doel is. Het bos bestaat voor een groot gedeelte uit oude beuken en naaldbomen zoals de lariks. Alle bomen zijn al even oud en dus heel hoog en dat maakt het erg sprookjesachtig. Het is betoverend mooi, de lente is volop zichtbaar, alle beuken krijgen hierdoor 'zwevende', laaghangede takken met felgroene, bijna lichtgevende bladeren. Ik kan mijn ogen bijna niet geloven. Wat een prachtig bos.

Elke plek, pad , hoek laat weer een mooie compositie zien. Ik weet niet van ophouden. Ik schiet constant foto's tot het 18.00 uur is. Ik rijd terug naar Garderen om snel een patatje te eten om vervolgens weer direct terug te rijden en de andere kant van het bos te gaan bekijken. Ik blijf in het bos tot de zon ondergaat rond 21.30 uur.

In de morgen om 5.30 uur op om om 6.00 uur de zonsopgang mee te kunnen maken in Het Speulderbos. Gelukkig heb ik het bos goed leren kennen en kan ik nu de mooie plekken nogmaals bezoeken om deze met het ochtendlicht vast te leggen. De zon komt nog niet echt door zo vroeg maar dat zorgt er alleen maar voor dat de foto's niet te veel contrast krijgen wat alleen maar ten goede komt aan de sfeerbeelden die ik er uiteindelijk van wil gaan maken.

Ik maak nog foto's tot 11.00 uur en moet weer naar het zuiden voor een afspraak in de namiddag, die achteraf wordt afgezegd ;(. Maar dat maakt het allemaal niet minder leuk :). Kortom het waren twee fantastiche dagen en ik weet zeker dat ik in de herfst hier weer te vinden ben.

Everybody Loves The Sunshine Heeze 18 6 19 5899 1200 1
The Colour Of Spring Heeze 18 6 19 5911 1200 3
In A Lifetime Nederweert 1 6 19 3674 1200 1
Now We Are Free Garderen 1 5 19 4269 1200 1 1
Always Remember This Way Garderen 1 5 19 4374 1200
Dont Stop Believing 30 4 19 Garderen 3974 1200 5
Fire Forest Garderen 130 4 19 3933 1200 1 1
In The Spotlight Garderen 1 5 19 4101 1200 2 2
Pure Spirits Of The Forest Garderen 30 4 19 4106 1200 1 3

Zou u ook meer willen weten over het bewerken van foto's of het samenvoegen van meerdere foto's? Volg dan een workshop en ontdek hoe u uw foto's veel meer sfeer en gevoel kunt geven.

Klik hier om u op te geven voor een workshop.

Over de schrijver

  • Kees van Dongen

    Kees van Dongen

    Kees van Dongen is landschapsfotograaf gevestigd in Helmond in Nederland.
    Hij houdt zich bezig met bosfotografie en geeft workshops op het gebied van fotografie en post-processing voor bewerking van foto's.

Gerelateerde artikelen

Lees ook: Tags: Garderen, Het Speulderbos, Landschap, Landschapsfotografie, Nederland
 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Deel me 
Volg me
© Kees van Dongen - Alle rechten voorbehouden 2020 - Privacybeleid - Disclaimer - Website: Van Dongen Design