Blogs

Het beste licht voor landschapsfotografie

Door Kees van Dongen maandag, 03 augustus 2020 Hoe vermijd je hard licht?

Het beste licht voor landschapsfotografie
Als ik van plan ben om landschapsfoto's te gaan maken is het weer het eerste waarop ik let. Blijft het droog, want regen vind ik toch wel lastig, schijnt de zon, wanneer gaat de zon op en onder, is het bewolkt?

Het Leudal fotograferen

Door Kees van Dongen zaterdag, 20 juni 2020 Een stukje paradijs in Noord Limburg

Het Leudal fotograferen

Het Leudal, een klein natuurgebied vlak bij Roggel. Dit gebied had ik onlangs met twee vrienden bezocht na er heel lang niet meer te zijn geweest. Mijn ouders namen mijn zussen en mij vroeger vele malen hiermee naar toe. We hadden altijd het gevoel dat we even niet in Nederland waren omdat Nederland zo vlak is en dit gebied wat hoogteverschil kent.

Maak een boek van je foto's

Door Kees van Dongen zaterdag, 14 maart 2020

Maak een boek van je foto's
Onlangs is me gevraagd of ik een review wil schrijven voor Fotofabriek.nl. Een website waar je een boek van je foto's kunt laten maken. Het boek is kosteloos naar me toegestuurd, ik zal hieronder mijn eerlijke mening geven.

Nog geen winter!

Door Kees van Dongen zaterdag, 18 januari 2020

Nog geen winter!
Het is nog altijd geen winter in Nederland. Sterker nog, we breken warmterecords. Enkele dagen geleden was het 13 graden en zonnig, het voelde aan als de biginnende lente.

Nieuwe workshops 2020

Door Kees van Dongen donderdag, 02 januari 2020 Start het jaar met een workshop fotografie

Nieuwe workshops 2020
We hebben weer een decennium achter ons gelaten. En wat ik heb opgemerkt is dat fotografie de afgelopen 10 jaar ontzettend populair is geworden. Vermoedelijk komt dit door het feit dat iedereen een mobiele telefoon bij zich heeft en dus ook een camera.

Herfstshoot Speulderbos

Door Kees van Dongen donderdag, 24 oktober 2019

Herfstshoot Speulderbos
De laatste warme dagen van het jaar zijn er nu en dan moet ik dus die kleuren in Het Speulderbos bij Garderen vastleggen. Zo gezegd, zo gedaan. Een avond en een morgen moeten uiteindelijk mooie platen opleveren.

Avond- en ochtendshoot in het Vijlenerbos

Door Kees van Dongen zaterdag, 31 augustus 2019 Prachtig Vijlenerbos bij het vroege licht

Avond- en ochtendshoot in het Vijlenerbos
Op vrijdag 30 augustus was ik op tijd vertrokken om een fotoshoot te gaan doen in het Vijlenerbos bij Vijlen in Zuid-Limburg. Het plan was om het prachtige bos in avond- en ochtendlicht te fotograferen.

Zomershoot Speulderbos

Door Kees van Dongen donderdag, 08 augustus 2019 zaterdag, 26 september 2020

Zomershoot Speulderbos
En nog net voor ik weer start met werken nog een fotoshoot in Het Speulderbos bij Garderen. Het licht is mooi, de temperatuur is perfect en vrijwel niemand in de bossen.

Roadtrip door Canada

Door Kees van Dongen maandag, 05 augustus 2019 Rocky Mountains

Roadtrip door Canada
Zojuist terug van de trip door West Canada. Wat een prachtig, fotogeniek land. Veel gewandeld en geklommen en natuurlijk veel foto's gemaakt.

Van rauwe foto tot eindproduct

Door Kees van Dongen zaterdag, 22 juni 2019 Van onbewerkte RAW tot bewerkte JPG

Van rauwe foto tot eindproduct
Ik krijg veel vragen over mijn workflow oftewel welke software ik gebruik en hoe ik een foto bewerk. Dit is helaas niet zo snel uit te leggen aangezien elke foto andere bewerkingen krijgt. Het hangt af van de compositie, het licht, de kleuren enz. enz.

Een dagje in Zuid-Limburg

Door Kees van Dongen zaterdag, 18 mei 2019

Een dagje in Zuid-Limburg
Samen met een hele goede vriend naar Zuid Limburg voor landschapsfotografie in en rondom het prachtige Vijlen. Dat was het programma voor vandaag. En dat is niet alleen leuk om te doen maar ook erg gezellig.

Deel me 
Volg me
© Kees van Dongen - Alle rechten voorbehouden 2020 - Privacybeleid - Disclaimer - Website: Van Dongen Design